Bambino viser: Doktor Proktors prompepulver

Hvor langt kan en vellykket promp få deg? Fører den bare til en god latter, eller kan den til og med gi deg internasjonal anerkjennelse?

Den temmelig gale Doktor Proktor har ved et uhell funnet opp verdens kraftigste prompepulver. Når to av barna i nabolaget hans en dag kommer på uventet besøk, starter en fortelling om et uvanlig vennskap og et ellevilt forretningsprosjekt. Flinke Lise med museflettene og bittelille Bulle med det knallrøde håret bestemmer seg nemlig for å hjelpe Proktor med å få prompepulveret ut i verden. Men det er et farefullt eventyr de tre legger ut på, for den rike og onde herr Thrane og de ekle sønnene hans er villig til å gjøre hva som helst for å få tak i prompepulveret.

Komedien Doktor Proktors prompepulver er et moderne eventyr satt i en verden hvor den mest normale voksne er en gal professor, hvor det lurer dyr du skulle ønske ikke fantes i kloakken og hvor det faktisk er mulig å fly på kraftige fiser helt ut i verdensrommet. Basert på Jo Nesbøs boksuksess med samme navn.

Doktor Proktors prompepulver (NORGE, 2013)
Regi: Arild Fröhlich
Lengde: 1 t., 27 min.
Aldersgrense 6 år. Alle barn kan se filmen i følge med en voksen. 

Se hele vårens program her

Junior viser: Trekkfugler

Å fylle år den 29. februar er ikke alltid like kult synes Cathy (10). Spesielt ikke når hun får et egg (!) i presang av den rare faren sin.

En dag venninnen Margaux er på besøk, klekkes egget og den første andungen ser er henne. Fra da av tror andungen at det er hun som er moren. Margaux sitter i rullestol og skal snart på sykehus. Foreldrene sier hun ikke kan beholde andungen. Derfor rømmer jentene og legger ut på en spennende reise for å finne et nytt hjem til andungen.

Kritikerrost festivalfavoritt som blant annet ble kåret til Årets Europeiske Barnefilm 2015.

Originaltittel: Les oiseaux de passage (BELGIA/FRANKRIKE, 2015)
Regi: Oliver Ringer
Lengde: 1 t., 24. min.
Egner seg for barn fra 7 år.

Se hele vårens program her

Advertisements